Valikko

Nikon D500 runko

Tuotekoodi:
VBA480AE
1 999,00 €
Varastossa

Nikon D500

Huippumallin tehokkuutta, DX-koon joustavuutta. D500 avaa uusia ulottuvuuksia.

D500 on Nikonin FX-koon D5-huippukameran pienempi sisarmalli, joka tarjoaa hämmästyttävää tehokkuutta ja tarkkuutta. Nikonin seuraavan sukupolven 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä kattaa erittäin laajan kuva-alan. Uudet kuva- ja mittauskennot takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen ja yksityiskohtaisuuden. Kameralla voi ottaa jopa 10 kuvaa sekunnissa, ja tehokas puskuri mahdollistaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvan ottamisen yhtenä nopeana kuvasarjana. Näiden ominaisuuksien ansiosta parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla voi kuvata jopa uskomattoman 20 sekunnin ajan. D-videotoiminnolla rajojaan koettelevat videokuvaajat voivat tallentaa kameralla erittäin tarkkoja, jopa 29 minuutin ja 59 sekunnin pituisia 4K/UHD-videoita.

Huippuluokan automaattitarkennus: uskomaton tarkkuus

Nikonin FX-koon D5-huippukamerassa käytetyllä automaattitarkennusjärjestelmällä varustettu Nikon D500 tarkentaa äärimmäisen tarkasti jopa lähes pimeässä. Uskomattoman 153 tarkennuspisteen ja 99 ristikkäistyyppisen tunnistimen ansiosta tämä ilmiömäinen automaattitarkennusjärjestelmä on ennennäkemättömän laaja-alainen: tarkennuspisteet kattavat etsinkuvan lähes sen koko leveydeltä. Automaattitarkennuksen herkkyys, joka ulottuu keskimmäisessä tarkennuspisteessä aina –4 EV:hen ja kaikissa muissa tarkennuspisteissä –3 EV:hen saakka (ISO 100, 20 °C), takaa erinomaisen suorituskyvyn heikossa valaistuksessa. Suurella nopeudella liikkuvia pieniä kohteita voidaan seurata aivan uuden luokan tarkkuudella, ja kuvan reunoilla olevat kohteet tunnistetaan helposti. Jatkuvassa tarkennustilassa järjestelmän voi määrittää toimimaan 153, 72 tai 25 pisteen alueella. Kaikki 153 tarkennuspistettä ovat yhteensopivia AF NIKKOR -objektiivien kanssa, joiden suurin aukko on vähintään f/5,6. Keskialueen 15 tarkennuspistettä taas toimivat, kun tehollinen aukko on f/8.

Entistä enemmän mahdollisuuksia: huippuluokan nopeus

Nikon D500:n erinomainen suorituskyky helpottaa tärkeiden hetkien vangitsemista. Automaattivalotuksella ja -tarkennuksella tai peili nostettuna voi ottaa jopa 10 kuvaa sekunnissa. Seurantatarkennusta ja etsimen näkyvyyttä on parannettu merkittävästi. Tämä on kätevää kuvattaessa urheilutapahtumia tai muita tilanteita, joissa kohteet vaihtavat yllättäen suuntaa. Automaattitarkennuksen uusi ASIC-yksikkö varaa automaattitarkennukseen aina mahdollisimman paljon laskentatehoa. Entistä nopeammat vaiheittaiset suljin- ja peilimekanismit lyhentävät merkittävästi etsimen kuvan katkoja nopean sarjakuvauksen aikana. Tehokkaan puskurin ansiosta kameralla voi ottaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvaa tai suurta JPEG-kuvaa yhtenä kuvasarjana. Kaksi korttipaikkaa (yksi XQD-korteille ja toinen SD UHS II -korteille) tukevat kameran uskomatonta kuvausnopeutta ja varmistavat, että puskuri tyhjennetään välittömästi seuraavaa kuvasarjaa varten. USB 3.0 -portti mahdollistaa suurten tietomäärien nopean siirron, ja kameran sisäänrakennettu Wi-Fi-yhteys tukee nopeaa langatonta kuvansiirtoa. Vielä tätäkin nopeampaa tiedonsiirtoratkaisua etsivät kuvaajat voivat yhdistää D500:n lisävarusteena saatavaan WT-7A-lähettimeen, jolla tiedostot voidaan siirtää FTP-palvelimelle tai tietokoneeseen jopa 866,7 Mbps:n nopeudella.

Hetken vangitseminen: tehokkaat mittaus- ja kuvakennot

Olipa aiheena juokseva gepardi tai X Gamesin keskeinen hetki, D500:lla saa varmasti kuvan otettua. Eikä ihan mitä tahansa kuvaa. 20,9 megapikselin DX-koon CMOS-kuvakenno ja 180 000 pikselin RGB-mittauskenno takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen, kuvien yksityiskohtaisuuden ja värisävyjen täyteläisyyden. D500:ssa on myös erittäin tarkka 8,0 cm:n (3,2 tuuman), 2 359 000 pisteen kallistettava LCD-kosketusnäyttö, jolloin voi kuvata helposti sekä ylhäältä että alhaalta. Kuvaaja voi vaivattomasti selata kuvia ja valita niistä tärkeimmät sekä lisätä helposti tekijä-, sijainti-, verkko-, IPTC- ja tekijänoikeustiedot paikan päällä. Reaaliaikanäkymässä kosketustoiminnoilla voi asettaa tarkennuspisteen, laukaista sulkimen ja hakea valkotasapainon pistemittauksen esiasetustiedot kuvasta valitun alueen mukaan. Picture Control 2.0 mahdollistaa entistä tarkemman hallinnan helpottamalla parametrien määrittämistä valokuvia otettaessa tai videoita kuvattaessa. Tasainen-esiasetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä, ja Yksityiskohtaisuus-asetus antaa mahdollisuuden hienosäätää yksityiskohtaisuuden astetta.

Pimeää ei ole syytä pelätä: kuvia, joita muut eivät edes näe

Vaikeat valaistusolosuhteet eivät aiheuta Nikon D500:lle ongelmia. Poikkeuksellisen laajan ISO-alueen ansiosta tämä kamera luo uusia kuvausmahdollisuuksia heikossa valaistuksessa ja vangitsee valoalueet uskomattoman hyvin. Nikonin uusi EXPEED 5 -kuvaprosessori varmistaa ennennäkemättömän korkean kuvanlaadun vakio-ISO-herkkyysalueella 100–51 200. Hienoa kohinaa vähennetään merkittävästi, ja jopa suurella ISO-herkkyydellä otettujen rajattujen kuvien laatu säilyy. Lo 1 -asetuksella ISO-alue voidaan laajentaa vastaamaan herkkyyttä ISO 50 ja Hi 5 -asetuksella uskomatonta herkkyyttä ISO 1 640 000. Kameran myös lähes pimeässä toimiva automaattitarkennusjärjestelmä (keskimmäinen tarkennuspiste toimii –4 EV:ssä) mahdollistaa Hi 5 -asetuksella kuvaamisen aivan uusissa tilanteissa. Näiden erittäin suurten ISO-arvojen ansiosta värikuvia voidaan ottaa ilman salamaa, ja siksi kamera soveltuu myös erikoiskäyttöön, kuten valvonta- ja turvallisuussovelluksiin.

Tuotteella Fotoliiga kauppiaan 3 vuoden takuu. Lue asiasta lisää täältä!

 

Elokuvamaisia 4K/UHD-videoita

D500 on Nikonin ensimmäinen DX-koon digitaalijärjestelmäkamera, jolla voi kuvata teräväpiirtoisia 4K/UHD-videoita, ja se tuo kuvaamiseen aivan uudenlaista joustavuutta. Kameralla voit kuvata alkuperäisellä rajauksella jopa 29 minuuttia ja 59 sekuntia pitkiä 4K/UHD-videoita (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n taajuudella, mikä takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Full HD (1080p) -videoita kuvattaessa tallennus on mahdollista jopa 50p:n tai 60p:n kuvataajuudella useissa kennon rajausmuodoissa, alkuperäinen Full HD -rajaus mukaan lukien. Nikonin elektroninen tärinänvaimennus vähentää merkittävästi kameran tärähtämisen vaikutuksia Full HD -videoita käsivaralta kuvattaessa. M-tilassa herkkyys voidaan asettaa ISO 100:sta aina Hi 5:een asti kaikilla videotarkkuuksilla ja kaikissa rajaustiloissa. Automaattista ISO-herkkyyssäätöä käytettäessä arvo voi säätyä ISO 200:sta aina Hi 5:een asti, ja myös suurimmat ISO-asetukset ovat määritettävissä. Kamerassa on laadukas HDMI-lähtö: jopa 4K/UHD-videot voidaan tallentaa kamerassa olevalle muistikortille tai viedä pakkaamattomana HDMI-muodossa 8-bittisessä 4:2:2 YCbCr -tilassa. HDMI-lähtö on käytettävissä kaikilla videotarkkuuksilla etäkuvauksen aikana. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa sisäänrakennettu väliaika-ajastin ja 4K/UHD-laatuinen ajastettu kuvaus.

DX-koon joustavuutta: tarvittavaa kestävyyttä

Nikon D500 on D5:n pienempi sisarmalli, joka toimii luotettavasti vaativissakin kuvausympäristöissä. Lujatekoisen metallikotelon kestävästä magnesiumseoksesta ja hiilikuidusta valmistetut osat takaavat rungon keveyden ja kestävyyden. Kaikki liitokset, painikkeet ja säätimet ovat täysin säänkestäviä. Energiaa säästävä rakenne lisää akun latauskertojen välillä otettavissa olevien kuvien määrää. Lisävarusteena saatava MB-D17-monitoimiakkuperä tukee kolmea eri akku- ja paristovirtalähdettä sekä helpottaa kameran käsittelyä pystykuvauksen aikana. Tehokkaan sulkimen kestävyys on testattu 200 000 laukaisulla.

NIKKOR-objektiivit: DX-koon telekuvauksen edut

Nikonin maineikkaat NIKKOR-objektiivit ovat verrattoman tarkkoja ja monipuolisia. D500 on yhteensopiva kaikkien DX-kokoisten NIKKOR-objektiivien kanssa, ja kameran DX-kuvakennon  rajauskerroin 1,5 tuottaa televaikutelman FX-koon objektiivilla kuvattaessa. Kun D500:aa käytetään yhdessä AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR -objektiivin kanssa, teleasennossa saadaan sama kuvakulma kuin 600 mm:n teleobjektiivilla varustetulla FX-koon digitaalijärjestelmäkameralla. Täyden kennokoon yhdistelmään verrattuna tämä laskee telekuvauskokoonpanon painon ja pituuden kutakuinkin puoleen, ja tästä on todellista etua silloin, kun halutaan matkustaa kevyesti. Kuvaaja voi nyt siirtyä suoraan tapahtumien keskelle tai tarkentaa vaikeassa paikassa olevan linnunpesän reunaan ilman raskaamman ammattilaiskaluston käsittelyyn liittyviä ongelmia.

Valoa varjoihin

D500 on täysin yhteensopiva Nikonin arvostetun iTTL-salamaohjauksen ja luovan valaistusjärjestelmän sekä Nikonin uuden radio-ohjatun kehittyneen langattoman valaistusjärjestelmän kanssa. Tämän ansiosta kameran kanssa voi vaivattomasti käyttää erilaisia salamalaitteita, muun muassa ammattimaista SB-910:tä, helppokäyttöistä SB-700:aa tai radio-ohjaustekniikkaa hyödyntävää SB-5000:ta. Yhdessä lisävarusteena saatavan WR-R10-lähetin-vastaanottimen kanssa D500:lla voi ohjata ja langattomasti laukaista jopa kuusi SB-5000-laitteen ryhmää toisesta huoneesta, nurkan takaa tai ulkona kirkkaassa auringonvalossa.

Pidä kamerasi yhteydessä älylaitteisiin SnapBridgen avulla

D500 on Nikonin ensimmäinen digitaalinen järjestelmäkamera, joka on yhteensopiva SnapBridgen kanssa. Tämä Bluetooth Low Energy -tekniikkaan perustuva kätevä Nikonin sovellus ylläpitää vakaan, vain vähän virtaa kuluttavan yhteyden kameran ja älypuhelimen tai tablet-laitteen välillä. Voit automaattisesti synkronoida kuvat älylaitteeseen jo kuvausvaiheessa kameran akkua tyhjentämättä. Kuvausvaiheessa synkronoidut kuvat muunnetaan 1 920 x 1 080 pikselin kokoisiksi älypuhelimiin tallentamista ja yhteisöpalveluissa tapahtuvaa käyttöä varten. Voit myös hallita kameran tärkeimpiä toimintoja älylaitteella ja vaivattomasti lisätä kuviin geotunnisteita. Tämän lisäksi SnapBridge päivittää kameraan automaattisesti paikallisen ajan ja UTC-ajan älylaitteen GPS-tietojen perusteella aina, kun saavut uuteen paikkaan. Tämä pitää kuvat päivämäärän mukaisessa järjestyksessä aikavyöhyke-eroihin katsomatta. D500:n sisäänrakennetun Near Field Communication (NFC) -toiminnon ansiosta kamera on helppo yhdistää älylaitteeseen SnapBridgen käyttöönottoa varten.

Tyyppi

Digitaalinen yksisilmäinen peilikamera

Objektiivin kiinnike

Nikonin F-bajonetti (AF-kytkentä ja AF-koskettimet)

Tehollinen kuvakulma

Nikonin DX-koko, polttoväli vastaa noin 1,5-kertaisesti FX-koon kuvakulman tuottavien objektiivien polttoväliä 35 mm:n [135] kamerassa

Kuvakenno

DX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm

Kuvapisteet yhteensä

21,51 miljoonaa

Pölynpoistojärjestelmä

Kuvakennon puhdistus, kuvan pölynpoiston viitetiedot (tarvitaan Capture NX-D -ohjelmisto)

Teholliset kuvapisteet

20,9 miljoonaa

Kuvakoko (kuvapistettä)

DX-koon (24 × 16) kuva-ala: (L) 5 568 x 3 712, (M) 4 176 x 2 784, (S) 2 784 x 1 856; 1,3-kertaisen rajaustilan (18 x 12) kuva-ala: (L) 4 272 x 2 848, (M) 3 200 x 2 136, (S) 2 128 x 1 424; videon tallennuksen aikana otetut DX-koon valokuvat: (L) 5 568 x 3 128, (M) 4 176 x 2 344, (S) 2 784 x 1 560; videon tallennuksen aikana otetut valokuvat, joiden kuva-ala on 1,3x: (L) 4 272 x 2 400, (M) 3 200 x 1 800, (S) 2 128 x 1 192; videon tallennuksen aikana otetut valokuvat, joiden kuvakoko on 3 840 x 2 160: 3 840 x 2 160

Tallennus - Tiedostomuoto

NEF (RAW): 12- tai 14-bittinen (häviöttä pakattu, pakattu tai pakkaamaton); valittavissa suuri, keskikokoinen ja pieni (keskikokoiset ja pienet kuvat tallennetaan 12 bitin värisyvyydellä käyttämällä häviötöntä pakkausta), TIFF (RGB), JPEG: JPEG-Baseline-yhteensopiva, pakkausasetuksella hieno (noin 1 : 4), normaali (noin 1 : 8) tai perus (noin 1 : 16); Paras laatu -pakkaus käytettävissä, NEF (RAW)+JPEG: Yksittäinen valokuva tallentuu sekä NEF (RAW)- että JPEG-muodossa

Picture Control -järjestelmä

Vakio, Neutraali, Värikäs, Yksivärinen, Muotokuva, Maisema, Tasainen; valittua Picture Control -asetusta voi muokata; mukautettujen Picture Control -asetusten tallennus

Tallennus - Välineet

XQD, SD, SDHC (UHS-II-yhteensopiva), SDXC (UHS-II-yhteensopiva)

Kaksi korttipaikkaa

Yksi XQD-kortti ja yksi Secure Digital (SD) -kortti, kumpaakin korttia voidaan käyttää ensisijaiseen tai varmuuskopiointitallennukseen tai NEF (RAW)- ja JPEG-kuvien erilliseen tallennukseen, kuvia voidaan kopioida korttien välillä.

Tiedostojärjestelmä

DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge

Etsin

Silmän tasolla oleva yksisilmäisen peiliheijastuskameran pentaprismaetsin

Kuva-ala

DX-koon (24 × 16) kuva-ala: noin 100 % vaakasuunnassa ja 100 % pystysuunnassa, 1,3-kertaisen rajauksen (18 × 12) kuva-ala: noin 98 % vaakasuunnassa ja 98 % pystysuunnassa

Suurennus

Noin 1,0-kertainen (50 mm:n f/1,4-objektiivi äärettömään tarkennettuna, –1,0 m-1)

Katselupiste

16 mm (–1,0 m-1; etsimen okulaarilinssin keskustan pinnalta)

Diopterin säätö

-2 - +1 m-1

Tähyslasi

B-tyypin kirkas BriteView Mark II -mattalasi, jossa on tarkennusalueen kohdistusmerkit (rajausruudukko näkyy haluttaessa)

Peili

Pikapalautustyyppinen

Syväterävyyden esikatselu

Pv-painiketta painettaessa objektiivin aukko himmenee käyttäjän (A- ja M-tilat) tai kameran (P- ja S-tilat) valitsemaan aukkoarvoon

Objektiivin aukko

Välitön palautus, elektronisesti ohjattu

Yhteensopivat objektiivit

Yhteensopiva seuraavien objektiivien kanssa: AF NIKKOR -objektiivit, mukaan lukien G-, E- ja D-tyypin objektiivit (PC-objektiiveihin liittyy joitakin rajoituksia) ja DX-objektiivit, AI-P NIKKOR -objektiivit sekä ei-mikroprosessoriohjatut AI-objektiivit (vain valotustilat A ja M). IX NIKKOR -objektiiveja, F3AF-kameran objektiiveja ja muita kuin AI-objektiiveja ei voi käyttää. Elektronista etäisyysmittaria voi käyttää, kun objektiivin suurin aukko on f/5,6 tai sitä suurempi (elektroninen etäisyysmittari tukee 15 tarkennuspistettä käytettäessä objektiiveja, joiden suurin aukko on vähintään f/8; valittavissa on 9 pistettä).

Suljintyyppi

Elektronisesti ohjattu, pystysuunnassa liikkuva mekaaninen verhosuljin, elektroninen etuverhosuljin käytettävissä, kun kuvanottotapana on peilin nosto

Suljinaika

1/8 000–30 s 1/3, 1/2 tai 1 EV:n välein, aikavalotus (bulb, time), X250

Salamatäsmäysnopeus

X = 1/250 s, täsmää sulkimen kanssa enintään nopeudella 1/250 s

Kuvanottotapa

S (yksittäiskuva), CL (sarjakuvaus, hidas), CH (sarjakuvaus, nopea), Q (hiljainen laukaisu), itselaukaisin, MUP (peilin nosto), Qc (hiljainen sarjakuvaus)

Kuvausnopeus

10 kuvaa/s, CL: 1–9 kuvaa/s, CH: 10 kuvaa/s, Qc: 3 kuvaa/s

Itselaukaisin

2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1–9 kuvaa 0,5, 1, 2 tai 3 sekunnin välein

Valotuksen mittaus

TTL-valotusmittaus noin 180 000 kuvapisteen RGB-kennon avulla

Mittaustapa

Matriisi: kolmiulotteinen värimatriisimittaus III (G-, E- ja D-tyypin objektiivit), värimatriisimittaus III (muut mikroprosessoriohjatut objektiivit), värimatriisimittaus on käytettävissä ei-mikroprosessoriohjatuilla objektiiveilla, jos käyttäjä antaa objektiivin tiedot; Keskustapainotteinen: 75 prosentin painotus kuvan keskellä olevalle 8 mm:n ympyrälle. Läpimitaksi voidaan vaihtaa 6, 10 tai 13 mm, tai painotus voidaan perustaa koko kuvan keskiarvoon (ei-mikroprosessoriohjatut objektiivit käyttävät 8 mm:n ympyrää); Pistemittaus: mittaa 3,5 mm:n ympyrän (noin 2,5 % kuva-alasta) valitusta tarkennuspisteestä (keskitarkennuspisteestä, kun käytössä on ei-mikroprosessoriohjattu objektiivi); Huippuvalopainotteinen: käytettävissä G-, E- ja D-tyypin objektiivien kanssa

Herkkyysalue (ISO 100, f/1,4-objektiivi, 20 °C)

Matriisimittaus tai keskustapainotteinen mittaus: –3 - +20 EV; Pistemittaus: 2–20 EV; Huippuvalopainotteinen mittaus: 0–20 EV

Tila

Ohjelmoitu automatiikka, jossa on joustava ohjelma (P); suljinajan esivalinta-automatiikka (S); aukon esivalinta-automatiikka (A); käsisäätö (M)

Valotuksen korjaus

–5 - +5 EV, 1/3, 1/2 tai 1 EV:n välein

Valotuksen lukitus

Mitattu valotusarvo lukitaan

ISO-herkkyys

ISO 100–51 200 1/3, 1/2 tai 1 EV:n välein. Voidaan asettaa myös noin 0,3, 0,5, 0,7 tai 1 EV:tä (joka vastaa arvoa ISO 50) ISO 100:aa pienemmäksi tai noin 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 tai 5 EV:tä (joka vastaa arvoa ISO 1 640 000) ISO 51 200:aa suuremmaksi; ISO-herkkyyden automaattinen säätö käytettävissä

Aktiivinen D-Lighting

Valittavissa Automaattinen, Erittäin suuri, Suuri, Normaali, Pieni tai Pois

Automaattitarkennus

Multi-CAM 20K -automaattitarkennusmoduuli, jossa on TTL-vaiheentunnistus, hienosäätö ja 153 tarkennuspistettä (joista 99 ristikkäistyyppistä anturia ja 15 f/8-aukkoa tukevaa anturia), joista on valittavissa 55 tarkennuspistettä (35 ristikkäistyyppistä anturia ja 9 f/8-aukkoa tukevaa anturia)

Herkkyysalue

–4 - +20 EV (ISO 100, 20 °C)

Tarkennustavat

Kertatarkennus (AF-S), jatkuva tarkennus (AF-C), ennakoiva tarkennuksen seuranta aktivoituu automaattisesti kohteen tilan mukaan, käsitarkennus (M): elektronista etäisyysmittaria voi käyttää

Tarkennuspisteet

153 tarkennuspistettä, joista on valittavissa 55 tai 15

Tarkennusaluetila

Pistetarkennus, 25, 72 tai 153 pisteen dynaaminen tarkennus, kolmiulotteinen seuranta, valinta tarkennusalueryhmästä, automaattinen tarkennusalueen valinta

Tarkennuksen lukitus

Tarkennus voidaan lukita painamalla laukaisin puoliväliin (kertatarkennus) tai painamalla sivuvalitsimen keskustaa

Salaman ohjaus

TTL: noin 180 000 kuvapisteen RGB-tunnistinta käyttävä i-TTL-salamaohjaus; digitaalijärjestelmäkameralle tarkoitettua tasapainotettua i-TTL-täytesalamaa käytetään matriisimittauksen, keskustapainotteisen ja huippuvalopainotteisen mittauksen yhteydessä, digitaalijärjestelmäkameran i-TTL-täytesalamaa pistemittauksen yhteydessä

Salamatila

Etuverhon täsmäys, täsmäys pitkiin suljinaikoihin, jälkiverhon täsmäys, punasilmäisyyden vähennys, täsmäys pitkiin suljinaikoihin ja punasilmäisyyden vähennys, jälkiverhon täsmäys pitkiin suljinaikoihin, pois; automaattinen nopea FP-täsmäys tuettu

Salaman korjaus

–3 - +1 EV, 1/3, 1/2 tai 1 EV:n välein

Salaman valmiusilmaisin

Valo syttyy, kun lisävarusteena saatava salamalaite on latautunut; valo välkkyy, kun salama on välähtänyt täydellä teholla

Varusteluisti

ISO 518 -salamakenkä, jossa on täsmäys- ja dataliittimet sekä turvalukitus

Nikonin luova valaistusjärjestelmä

i-TTL-salamaohjaus, radio-ohjattu kehittynyt langaton valaistus, optinen kehittynyt langaton valaistus, muotoiluvalo, salamavalon lukitus, väritietojen välitys, automaattinen nopea FP-täsmäys, monialuetarkennuksen apuvalo, yhtenäistetty salaman ohjaus

Täsmäysliitäntä

ISO 519 -täsmäytysliitäntä, jossa on lukituskierre

Valkotasapaino

Automaattinen (3 tyyppiä), hehkulampun valo, loisteputkivalo (7 tyyppiä), suora auringonvalo, salama, pilvinen, varjo, esiasetus käsin (enintään 6 arvoa voidaan tallentaa, valkotasapainon pistemittaus käytettävissä reaaliaikanäkymässä), värilämpötilan valinta (2 500–10 000 K), kaikissa hienosäätö

Valkotasapainon haarukointi

Valotus, salama, valkotasapaino, ADL

Reaaliaikanäkymä - Tilat

Reaaliaikanäkymä (valokuvat), reaaliaikanäkymä (video)

Reaaliaikanäkymä - Tarkennustavat

Automaattitarkennus (AF): kertatarkennus (AF-S); kokoaikainen automaattitarkennus (AF-F); käsitarkennus (M)

Reaaliaikanäkymä - Tarkennusaluetila

Automaattinen kasvotarkennus, leveä alue, normaali alue ja kohteen seuranta

Reaaliaikanäkymä - Automaattitarkennus

Kontrastin havaitseva automaattinen tarkennus missä tahansa kuvan kohdassa (kamera valitsee tarkennuspisteen automaattisesti, kun automaattinen kasvotarkennus tai kohteen seuranta on valittuna)

Video - Valotuksen mittaus

TTL-valotusmittaus käyttämällä pääkuvakennoa

Video - Mittaustapa

Matriisi, keskustapainotteinen tai huippuvalopainotteinen

Video - Kuvakoko (kuvapistettä) ja kuvataajuus

3 840 x 2 160 (4K UHD): 30p (progressiivinen), 25p, 24p; 1 920 x 1 080: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p; 1 280 x 720: 60p, 50p; todelliset kuvataajuudet arvoille 60p, 50p, 30p, 25p ja 24p ovat 59,94, 50, 29,97, 25 ja 23,976 kuvaa/s; hyvä laatu (Fine) käytettävissä kaikilla kuvako’oilla, normaali laatu käytettävissä kaikilla kuvako’oilla, mutta ei tarkkuudella 3 840 x 2 160

Video - Tiedostomuoto

MOV

Video - Videon pakkaus

H.264/MPEG-4 Advanced Video Coding

Video - Äänentallennusmuoto

Lineaarinen PCM

Video - Äänentallennuslaite

Yhdysrakenteinen stereomikrofoni tai ulkoinen mikrofoni, herkkyys säädettävissä

Video - ISO-herkkyys

Valotustilat P, S ja A: automaattinen ISO-herkkyyssäätö (ISO 100–Hi 5), yläraja valittavissa; Valotustila M: käytettävissä automaattinen ISO-herkkyyssäätö (ISO 100–Hi 5), yläraja valittavissa; manuaalinen valinta (ISO 100–51 200 1/3, 1/2 tai 1 EV:n välein) asetettavissa myös noin 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 tai 5 EV:tä suuremmaksi kuin ISO 51 200 (vastaa arvoa ISO 1 640 000)

Muut asetukset

Indeksimerkintä, ajastetut elokuvat, elektroninen tärinänvaimennus

Näyttö

8 cm:n (3,2 tuuman) lävistäjä, noin 2 359 000 pisteen kallistettava, kosketusherkkä TFT-nestekidenäyttö, jossa noin 170 asteen katselukulma, noin 100-prosenttinen kuva-ala ja manuaalinen näytön kirkkauden säätö

Toisto

Täyskuva- ja pienoiskuvatoisto (4, 9 tai 72 kuvaa) toiston zoomauksella, elokuvatoisto, valokuva- ja/tai elokuvaesitykset, histogramminäyttö, valoalueet, kuvan tiedot, sijaintitietojen näyttö, automaattinen kuvan kääntö, kuvan luokittelu sekä IPTC-tietojen liittäminen ja näyttö

USB

SuperSpeed USB (USB 3.0 Micro-B -liitin), suositellaan liitäntää yhdysrakenteiseen USB-porttiin

HDMI-lähtö

Tyypin C HDMI-liitäntä

Äänitulo

Pieninapainen stereoliitin (halkaisija 3,5 mm, virransaanti laitteesta tuettu)

Äänilähtö

Pieninapainen stereoliitin (halkaisija 3,5 mm)

Lisälaiteliitäntä

10-napainen kauko-ohjausliitäntä: voidaan yhdistää lisävarusteena saatavaan kauko-ohjaimeen, WR-R10:een (tarvitaan WR-A10-sovitin) tai langattomaan kauko-ohjaimeen WR-1, GPS-laitteeseen GP-1/GP-1A tai NMEA0183-version 2.01 tai 3.01 kanssa yhteensopivaan GPS-laitteeseen (tarvitaan MC-35-GPS-sovitinjohto ja 9-napaisella D-sub-liittimellä varustettu kaapeli)

Wi-Fi (langaton lähiverkko) -standardit

IEEE 802.11b, IEEE 802.11g

Wi-Fi (langaton lähiverkko) -suojaus

Todennus: avoin järjestelmä, WPA2-PSK

NFC - Toiminta

NFC Forum Type 3 Tag

Wi-Fi (langaton lähiverkko) -tiedonsiirtoprotokollat

Bluetooth-standardin versio 4.1

Tuetut kielet

Arabia, bengali, bulgaria, englanti, espanja, hindi, hollanti, indonesia, italia, japani, kiina (yksinkertaistettu ja perinteinen), korea, kreikka, marathi, norja, persia, portugali, brasilianportugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, serbia, suomi, tamili, tanska, telugu, thai, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam

Akku

Yksi litiumioniakku EN-EL15

Akkuperä

Lisävarusteena saatava MB-D17-monitoimiakkuperä, johon mahtuu yksi Nikon EN-EL18a- tai Nikon EN-EL18 -litiumioniakku (saatavana erikseen), yksi Nikon EN-EL15 -litiumioniakku tai kahdeksan AA-kokoista alkali- tai litiumparistoa tai NiMH-akkua. EN-EL18a- tai EN-EL18-akkua käytettäessä tarvitaan akkutilan kansi BL-5.

Verkkolaite

Verkkolaite EH-5b, edellyttää virtaliitäntää EP-5B (molemmat saatavina erikseen)

Jalustakierre

1/4 tuumaa (ISO 1222)

Mitat (L x K x S)

Noin 147 x 115 x 81 mm

Paino

Noin 860 g akun ja XQD-muistikortin kanssa ilman rungon suojusta, noin 760 g (vain kameran runko)

Käyttöympäristö - Lämpötila

0–40 °C

Käyttöympäristö - Kosteus

Enintään 85 % (ei tiivistymistä)

Vakiovarusteet

Rungon suojus BF-1B, litiumioniakku EN-EL15 (mukana liitinsuojus), akkulaturi MH-25a (toimitukseen sisältyvä pistokesovitin tai virtajohto vaihtelee myyntimaittain), USB-kaapelin pidike, HDMI-kaapelin pidike, USB-kaapeli UC-E22, hihna AN-DC17

Pyydä vaihtotarjous

Kerro lyhyesti laitteen kunnosta jne.